Pomembno obvestilo za dijake 4. letnika

Na spletnem portalu eVŠ  je med razpisi za vpis objavljen tudi Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/2019.

Priporočamo, da si natančno preberete zlasti:

  • skupni, uvodni del,
  • število razpisanih prostih mest za vpis za Slovence in tujce iz EU,
  • informacije posameznih akademij, fakultet oz. visokih šol.

Na spletnem naslovu https://portal.evs.gov.si je dostop do prijave za vpis z vsemi navodili za izpolnjevanje.

Zadnji rok za oddajo PRVE PRIJAVE ZA VPIS je 30. marec 2018.

Kdor je na šoli zamudil oddajo zahtevka za pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, naj to osebno uredi na upravni enoti. Zahtevek najdete na:

https://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=93.

Na razrednih urah se bomo v mesecu februarju podrobneje seznanili z razpisom, z vpisnim postopkom in izpolnjevanjem prijav. Do izteka vpisnega roka boste imeli tudi možnost individualnega svetovanja.

Razpis za  vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2018/2019 je objavljen na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in na spletni strani Višješolske prijavne službe na Šolskem centru Celje.

Na spletnem portalu eVŠ najdete tudi prošnjo za bivanje v študentskih domovih, predstavitve posameznih študijskih programov ter informacije o statusu študenta, o štipendijah, o subvencijah prevoza, prehrane in bivanja, o zdravstvenem varstvu, študentskem delu in še druga pomembna obvestila.

Svetovalna služba
Mojca Bučar Trotovšek

Ravnateljica
Marija Gubenšek Vezočnik

Nazaj