Obisk nizozemskega profesorja

V sredo, 5. 10. 2016, smo dijaki 4. letnika prisluhnili predavanju gospoda de Jonga, nizozemskega profesorja, ki nam je na zanimiv in humoren način približal Nizozemsko in možnosti študija v tej državi.

img_2567

Predstavil nam je univerze, ki sprejemajo študente od vsepovsod, in pozitivne strani študija v tujini. Izvedeli smo, kako poteka izobraževanje, kako izgledajo predavanja in koliko bi nas izbira takšne življenjske poti stala.

Marsikateremu dijaku je prepričljivo predavanje gospoda de Jonga dalo vsaj malo misliti in mogoče se bo kdo ravno zato odločil za študij na Nizozemskem.

 

Eva Grudnik, 4. b

 

Poleg predavanja je imel gospod de Jong na šoli tudi delavnico podjetništva, ki so se je udeležili nekateri naši dijaki in strnili svoje vtise.

 

– Bilo mi je zelo všeč zaradi sproščenosti in načina predavanja. Zanimivo je, kako se da nekaj poučnega in pomembnega za izobrazbo spremeniti v zanimivo in napeto tekmovanje.

– Delavnica se mi je zdela super. Spoznal sem veliko novih stvari. Dejstvo je, da je v poslu treba gledati predvsem na to, da imaš korist. Mene takšne stvari zanimajo, zato sem vesel, da smo imeli to priložnost. Dobro je bilo tudi to, da je pouk potekal malo drugače in na poseben način.

– Bilo je zabavno. Znanje podjetništva je pomembno. Več tovrstnega pouka bi bilo super.

– Bilo je zanimivo. Gospod nam je s pomočjo lego kock in na pogled preproste igre pojasnil, kako delujejo podjetja in kako z izboljšavami posameznih kadrov v podjetju ter z manj delavci dosežemo enako produktivnost in posledično večji zaslužek. Mislim, da bi morali imeti takšen pouk podjetništva vsaj 2 uri na teden.

– Delavnice so mi bile zelo všeč, naučil sem se veliko novega. Delavnico bi priporočil naslednjim generacijam in upam, da bo še veliko podobnih delavnic.

– Predavanje mi je bilo všeč, saj je bilo precej poučno, a vseeno sproščeno in zabavno. Zanimivo je bilo predvsem zato, ker se je razlikovalo od klasičnih predavanj, kjer samo poslušaš, saj smo tudi mi sodelovali. Zanimiv je bil tudi predavatelj, ki se je pogosto šalil.

Nazaj