Nepozabna izkušnja mednarodne izmenjave v Nemčiji

Kar pol leta je minilo od naše prve mednarodne izmenjave z dijaki iz Singna. Že od oktobra smo nestrpno pričakovali svoj obisk njihove šole in njihovega kraja.

V nedeljo, 10. aprila 2016,  smo se v jutranjih urah odpravili proti Nemčiji. Zaradi dolge in utrujajoče vožnje smo morali narediti nekaj postankov. Glavni postanek smo imeli  na otoku Herreninsel, kjer smo si ogledali grad Lukvika Bavarskega  in si nabrali moči za nadaljnjo pot. V večernih urah smo prispeli v Singen, se namestili v hotelu Victoria in hitro zaspali.

Naslednji dan sta nas čakali uvodna predstavitev in predstavitev šole. Čez teden smo razdeljeni v raznolike skupine raziskovali mesto Singen in njegovo okolico.  Nekateri so se ukvarjali s športom ali se preizkusili v plesu, drugi so raziskovali kraje, spoznavali značilno nemško kulinariko in tamkajšnjo kulturo … Ogledali smo si tudi mesto Konstanz in otok Reichenau, obiskali čudovit grad Hohentwiel, bili na bowlingu in si vzeli čas za ogled Renskih slapov v Švici ter mesteca Stein am Rhein. V Stuttgartu je ogromni muzej Mercedes-Benz naredil močan vtis zlasti na naše fante.

13041241_552364971604850_3221225179354077548_o

Teden v Nemčiji je prehitro minil. Verjamem, da bo vsem ostal v najlepšem spominu in da smo po petkovi vrnitvi domov bogatejši za nepozabno izkušnjo. Med nami in dijaki iz Singna so se spletle prijateljske vezi; upamo, da jih bomo še dolgo ohranjali.

Tamara Kotur, 2. b

VEČ FOTOGRAFIJ

Nazaj