Naši ambasadorji Evropskega parlamenta na obisku v Strasbourgu in Bruslju

Lansko šolsko leto je naša šola začela sodelovati v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Dijaki smo svoje sovrstnike, osnovnošolce in mnoge druge seznanili s prednostmi Evropske unije. V projekt je trenutno vključenih 1.100 šol iz celotne Evropske unije, in sicer 3.000 učiteljev in 15.000 dijakov ambasadorjev. Z aktivnim delom smo tudi mi postali šola ambasadorka.

Za celoletno delo smo bili trije dijaki (Pia Drofenik, 2. a, Jan Rudež in Tilen Zdouc, oba 4. d) nagrajeni z obiskom Evropskega parlamenta v Strasbourgu, mentorica projekta Katarina Obreza pa se je udeležila izobraževanja v Bruslju.

V Evropskem parlamentu smo za kratek čas zasedli mesta evropskih poslancev. Seznanili smo se z delovanjem Evropske unije in Evropskega parlamenta. Razpravljali smo o varnosti evropskega prebivalstva in človekovih pravicah ter sodelovali v igri Eurogame. Seveda smo si ogledali tudi staro mestno jedro, kjer smo obiskali znamenito četrt La Petite France.

Za nas je bila to enkratna izkušnja, saj je bilo na enem mestu zbranih veliko ambicioznih in prizadevnih dijakov iz celotne Evropske unije.

Nazaj