LIKOVNO USTVARJANJE ZAOKROŽILI Z ODPRTJEM RAZSTAVE

V sredo, 21. 9. 2016, so v Stari grofiji Pokrajinskega muzeja Celje odprli razstavo likovnih del dijakov 2. letnika Gimnazije Lava.

Da bi se mladi bolje zavedali celjske kulturne dediščine, so se v Pokrajinskem muzeju Celje odločili za projekt, h kateremu so povabili tudi nas, dijake Gimnazije Lava. Pri pouku likovne umetnosti smo dobili risarske naloge ne temo Celjski strop. Upodabljali smo štiri letne čase in mitološke zgodbe grških letalcev (Iksiona, Fejtona, Tantala in Ikarja). Projekt je trajal eno leto.

Otvoritev razstave se je pričela s krajšim glasbenim programom, ki so ga pripravili naši dijaki pod mentorskim vodstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar. Obiskovalce so nagovorili direktor Pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman, ravnateljica Gimnazije Lava Marija Gubenšek Vezočnik, mentorica profesorica Darja Povše in kustosinja Gabrijela Kovačič. Dijakinja Katja Rupel pa je na kratko predstavila naše projektno delo.

Po končanem otvoritvenem programu smo si lahko razstavljena dela ogledali. Nekaj risb je razstavljenih na panojih, večina pa je predstavljena v vezanih zvezkih.

Razstava bo na ogled do 10. oktobra 2016.

Klara Skalicky, 2. d


Avtorica fotografij: Urša Podgoršek, 3. a

Nazaj