Letni koncert Pesem povezuje

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje nam je v torek, 23. 4. 2019, v Narodnem domu pričaral nepozaben letni koncert z naslovom Pesem povezuje. Pevci, zborovodkinja Andreja Ocvirk in Boštjan Korošec (vokalna tehnika in strokovna pomoč) so nas s čudovitim programom popeljali v prihajajoče praznike.

Koncert so začeli s koroško ljudsko So še rožce v hartl’nu žavovale, nadaljevali s skladbo našega renesančnega skladatelja Jacobusa Gallusa Vos, qui nulla datis, sledila je pesem Johna Rutterja Glej ta naš svet. Ljudski pesmi, ki ju je priredil Jakob Jež, Pleši, pleši črni kos in Jabolko rudeče sta poskrbeli za sproščeno in veselo vzdušje v dvorani.

Sledil je kratek film o mednarodnem tekmovanju pevskih zborov v Budimpešti in seveda smo prisluhnili zahtevnemu tekmovalnem programu, ki so ga sestavljale skladbe The Word Was God (Rosephanye Powell), Libera me (Bárdos Lajos),  Abschied vom Walde (Felix Mendelssohn Bartholdy) in Ta na Solbici (Samo Vovk). Občinstvo je bilo navdušeno in pevci so poželi bučen aplavz.

Kot vsako leto smo se tudi letos poslovili od dijakov 4. letnika in jim podarili glasbene vilice. S pesmima Shallow in Love of my life smo se spomnili na letošnji film Zvezda je rojena, sledili so zvoki nepozabnih Queenov. Občinstvo je bilo več kot zadovoljno in z aplavzom želelo še več, zato so pevci ponovno zapeli Ta na Solbici ali Tako plešemo v Reziji.

Nazaj