Le kje si, mami?

Člani gledališke skupine Gimnazije Lava so v ponedeljek, 18. 12. 2017, za otroke zaposlenih na Šolskem centru Celje uprizorili gledališko predstavo Le kje si, mami?

V igri avtorice Marije Petrovec so nastopili Maša Volavšek, Rok Majcenović, Živa Kumperger, Laura Špiljar, Katarina Zobec in Valerija Gojznikar. S predstavo bodo dijaki gostovali tudi po Celju in okolici, takrat pa bodo igro odigrali še Tinkara Čerček, Nejka Tlakar, Larisa Ortl, Kaja Roš, Patricija Bukovec, Žiga Podkrižnik in Katja Rupel.

Za ton in luč na predstavah skrbi Davor Sušnik, Špela Rojc pa je šepetalka. Mentorica gledališke skupine Katarina Petač je prevzela tudi vlogo režiserke, pravljico pa je glasbeno opremila Metka Jagodič Pogačar. Pod njenim mentorstvom so dijaki Gimnazije Lava in Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (Neža Pogačar, Sven Senica, Domen Romih, Luka Krušič, Matevž Lesjak) ob sodelovanju Naceta Pogačarja in Dejana Ramovša pripravili posnetke pesmi, ki so nepogrešljiv del pravljice. Rekvizite in sceno so izdelali učitelja Janez Kričej in Marjeta Petriček ter dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, kostumi pa so nastali na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko pod mentorstvom Mateje Logar.

Katarina Petač

Nazaj