Kjer je Lava, je tudi glava (tokrat na Evropski vasi)

Letošnji projekt Evropska vas je v Celje privabil celo predsednika RS Boruta Pahorja. Nasmejani obrazi vseh ustvarjalcev so ga tiho vabili k ogledu, ko se je sprehodil z županom MOC Bojanom Šrotom med stojnicami. Predsednik se je ustavil ravno pred našo stojnico – pozdrav, stisk roke, nekaj sebkov in potrditev, da mi in naše ustvarjanje izstopamo tudi v množici.

Tako smo se še z večjim veseljem posvetili obiskovalcem, malim in velikim, spregovorili o eni izmed ekskurzij, ko so naši dijaki odšli v mnogim precej neznano Baskijo. Tudi letos smo stopali po stopinjah Pabla Picassa, le da smo tokrat predvsem mladim nadobudnežem ponudili sestavljanko svetovno znane Guernice. Uspešno zloženo sliko smo nagradili s sladko razvado in baskijskim kamenčkom, ki smo ga za vsakega obiskovalca posebej okrasili z imenom.

Dogajanje na stojnici so pod vodstvom Katarine Obreza in Andreje Vipotnik Ravnak zelo uspešno vodili Matjaž Vuherer (2. e), Marija Lipošek in Timeja Pilih (obe 1. a).

Ob naši odrski točki, ki jo je pripravil šolski band Eruption, pa je zaplesalo marsikatero srce. La Bamba je odmevala po Krekovem trgu. Pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar so peli in igrali Živa Knez (3. b), Neža Pogačar, Pia Drofenik, Lev Podbregar (vsi 1. a), Matevž Krašek (1. e) in Tadej Jeršič (3. a).

Koordinatorica Evropske vasi
Andreja Vipotnik Ravnak

 

Nazaj