Inovativnost in ustvarjalnost za mlade

Izobraževalni center Štore je v sodelovanju s podjetjem Štore Steel za dijake Šolskega centra Celje letos že desetič pripravil brezplačno tridnevno interaktivno delavnico z naslovom Inovativnost in ustvarjalnost za mlade. Delavnica je potekala od 16. do 18. januarja 2019 v Izobraževalnem centru Štore. Udeležili so se je tudi trije dijaki 3. letnika tehniške gimnazije Manuel Kač, Jaša Šuster in Tadej Trobiš.

Dijaki so ob zaključku tridnevnega ustvarjanja in druženja v anketi strnili svoje vtise. Največji vtis so nanje naredili ogled in predstavitev proizvodnje ter mentor dr. Miha Kovačič s svojim širokim znanjem in bogatimi izkušnjami ter pripravljenostjo pomagati v vsakem trenutku. Dijaki so delavnice in organizacijo opisali z besedami super, odlično, perfektno, vrhunsko. Srečali so se z zahtevnimi nalogami in kompleksnimi postopki, a so mnoge težave uspeli rešiti ob mentorjevi podpori in dodatni razlagi. Zapisali so, da je reševanje nalog zahtevalo od njih veliko truda, zbranosti in domišljije, a je bilo vzdušje prijetno, sproščeno in kreativno, delo pa dinamično in zanimivo. Zaradi pomanjkanja časa in znanja niso uspeli rešiti vseh neznank, a to, kot je ob zaključku povedal njihov mentor, ni bil namen delavnic.  

Pomembno je njihovo spoznanje, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje. Tudi strokovnjaki v gospodarstvu se srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

Predstavnikom Izobraževalnega centra Štore in podjetja Štore Steel se v imenu Šolskega centra Celje ter v imenu naših dijakov, udeležencev omenjene interaktivne delavnice, iskreno zahvaljujemo za dragocene izkušnje in odlično popotnico za življenje ter se priporočamo za nadaljnje sodelovanje.

Mojca Bučar Trotovšek

 

 

Nazaj