Evropski dnevi na Gimnaziji Lava

Dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta Gimnazije Lava smo od 15. 4. 2019 do 17. 4. 2019 skupaj z dijaki ambasadorji in mentorji drugih šol Šolskega centra Celje pripravili dneve Evrope.

Vsak dan smo pripravili različne prireditve, na katerih so sodelovali dijaki z vseh šol. V ta namen smo pripravili skupno vabilo. Na dogodek smo vabili vse dijake, zaposlene in lokalne predstavnike občine ter Mladinskega centra Celje, s katerim vseskozi uspešno sodelujemo.

V ponedeljek smo brali evropske pripovedke in pravljice držav EU, v torek pa smo dali poudarek Irskim legendam, ki so jih prevedli na Gimnaziji Lava in so postale protokolarno darilo irskega veleposlaništva. Oba dneva so dijaki pripravili glasbeno spremljavo (mentorica Metka Jagodič Pogačar) in slikarsko razstavo (mentorica Darja Povše), ki se je navezovala na pripovedke in legende.

Tretji dan je potekala simulacija evropskih volitev. Dijaki so se za en dan prelevili v prave evropske poslance oz. kandidate za evropske poslance, predstavljali so svoje stranke, potekala so soočenja in na koncu »prave volitve«. Največ glasov je prejel kandidat politične skupine Gibanje za Evropo svoboščin in demokracije Rok Majcenović (GL-3. b). Natančnejša analiza rezultatov bo kmalu objavljena na evropskem drevesu.

Koordinatorica
Katarina Obreza

 

Nazaj