Ekskurzija na Dansko, Švedsko in v Nemčijo

V petek, 28. 10. 2016, smo dijaki Gimnazije Lava odšli na ekskurzijo na Dansko. Najprej smo obiskali Kopenhagen in si ogledali znamenitosti tega mesta: palačo Amalienborg (rezidenco kraljeve družine), barviti del mesta Nyhavn, fontano Gefion in Malo morsko deklico, kip, ki je nastal po zgodbi pisatelja Hansa Christiana Andersena.

danska

Nyhavn

Naslednji dan smo se peljali skozi podvodni tunel in po skoraj osemkilometrskem mostu do Švedske. Obiskali smo simpatično mesto Malmö. Sprehodili smo se skozi mestno središče, nato pa smo imeli čas za nakup spominkov. Švedi so nas prijazno sprejeli tudi v bližnjih kavarnah in restavracijah.

Nato smo se vrnili na Dansko, v mesto Roskilde. Ogledali smo si vikinški muzej, v katerem smo lahko videli modele vikinških ladij, si ogledali filme in si nadeli vikinška oblačila. Nadalje nas je pot vodila skozi prekrasen park, obarvan z jesenskimi barvami, do katedrale.

V ponedeljek smo Dansko zapustili in se odpeljali proti Nemčiji. Zvečer smo prispeli v Berlin in se ustavili na glavnem trgu, polnem našemljenih ljudi, ki so se zabavali ob praznovanju noči čarovnic.

Naslednji dan smo si ogledali zahodni del Berlina. Videli smo tudi znamenito železniško postajo Zoo in simbol mesta Brandenburška vrata. Nato smo se odpravili proti domu, polni novih izkušenj in prijateljstev.

Klara Klobasa, 2. a

Nazaj