VI POLIS 2019

V torek, 12. marca 2019, je na Šolskem centru Celje potekal že sedmi festival VI POLIS, namenjen nadarjenim in vedoželjnim dijakom.

Gostje letošnje prireditve so bili Peter Poles, Zvezdan Martič, dr. Uroš Kuzman, Desa Muck, Barbara Trnovec in Sani Bečirovič. Ob zaključku so vsi udeleženci festivala prisluhnili predavanju psihiatra in psihoterapevta Matjaža Lunačka, še posebej pa se jih je dotaknil pogovor s Sirakom, beguncem iz Eritreje, ki so ga v angleščini izvedli naši dijaki Azra Sinanović, Anže Trupej in Jure Hladin.

V kratki anketi so dijaki strnili svoje vtise. Tudi v bodoče si želijo srečanj s karizmatičnimi in navdihujočimi osebami, ki so jim posredovale številne koristne napotke za življenje in jim vlile upanje v lepši jutri. Spoznali so, da so za uspeh v življenju pomembni močan interes, vztrajnost in trdo delo. Všeč so jim bili predavatelji, ki so znali vzpostaviti stik z njimi, ki so se jim približali s svojo iskrenostjo, neposrednostjo in smislom za humor, hkrati pa so spregovorili tudi o resnih temah, kot so migracije, predsodki, težke življenjske preizkušnje, lažne novice, duševno zdravje, poškodbe v športu ipd.

Mojca Bučar Trotovšek

 

 

 

 

 

Nazaj