Uspeh na državnem tekmovanju v znanju fizike

9. aprila 2016 je bilo na ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola, državno tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja. Udeležilo se ga je 128 dijakov in dijakinj iz vseh srednjih šol v Sloveniji, tudi pet dijakov Gimnazije Lava: Tim Pečnik iz 2. a (v I. tekmovalni skupini), Žiga Volavšek iz 3. e (v II. tekmovalni skupini), Rok Krumpak in Rožle Toš iz 4. e ter Janez Turnšek iz 4. a (v III., najtežji tekmovalni skupini).

Vsi so dosegli solidne rezultate in srebrna Stefanova priznanja (Rok Krumpak 10. rezultat). Zelo uspešen je bil Janez Turnšek, ki je osvojil 5. mesto, zlato Stefanovo priznanje in II. nagrado DMFA.

Janez in Rok sta bila povabljena na izbirno tekmovanje za sestavo ekipe, ki bo zastopala Slovenijo na 47. mednarodni fizikalni olimpijadi (Zürich, Švica, od 10. do 18. julija 2016). Na tem tekmovanju žal nista bila izbrana, kljub temu pa je njun letošnji tekmovalni dosežek vreden vsega spoštovanja. Naj jima bo po štirih letih šolanja na Gimnaziji Lava lepa popotnica za univerzitetni študij.

Mentorja tekmovalcev sta bila Albin Pučnik in mag. Vitomir Babič.

Tekmovalcem in mentorjema se zahvaljujemo za vloženi trud ter jim iskreno čestitamo.

 

Ravnateljica Marija Gubenšek Vezočnik

Nazaj