Nastop glasbenikov Gimnazije Lava na otvoritvi mednarodnega simpozija

V četrtek, 12. 10. 2017, in petek, 13. 10. 2017, se je na ŠC Celje odvijal 8. mednarodni strokovni simpozij z naslovom Civilna družba in šolski sistem.

Osrednja tema letošnjega simpozija je bila ustvarjalnost in predanost. Na plenarnem delu je pogovor z Mileno Zupančič in Tadejem Golobom vodil  dr. Tone Kregar. V drugem delu so se udeleženci lahko srečali z znanimi imeni slovenskega rokometa, in sicer Romanom Pungartnikom, Borutom Mačkovškom in Brankom Tamšetom.

Osrednji del posveta s svečano otvoritvijo je bil v četrtek,  12. 10. 2017. Otvoritev so s svojimi nastopi, izbranimi posebej za povabljene goste, obogatili naši glasbeniki, ki vedno znova dokazujejo, da je lepo sodelovati med šolami: Neža Pogačar, Tadej Jeršič, Luka Logar in Miha Gradišnik (GL), Sven Senica, Nace Pogačar (SŠKER) in Neža Čuvan (SŠSDL). Osrednja gosta in vsi udeleženci simpozija ob naših nastopih niso skrivali navdušenja, česar smo bili zelo veseli. Ponosni smo, da jih imamo!

Mileno Zupančič Slovenci verjetno še vedno najbolj poznamo iz filma Cvetje v jeseni, zato smo izbrali skladbo Ljubim iz muzikala Cvetje v jeseni. Druga je bila Lanski sneg, precej nova skladba slavne, tudi med dijaki zelo priljubljene skupine Mi2, saj je bil med gosti tudi njen pevec dr. Tone Kregar.

Metka Jagodič Pogačar

 

Nazaj