Mednarodna izmenjava na Gimnaziji Lava

Zadnji teden v septembru je na naši šoli potekala mednarodna izmenjava. Dijaki 2. letnika evropskega oddelka smo gostili dijake iz Hohentwiel-Gewerbeschule Singen. Ves teden smo delo opravljali po skupinah, ki smo si jih sami izbrali. V njih smo spoznavali Shakespearja na drugačen način, videli smo, kako izdelujejo čokolado, med in pivo, kateri so strahovi in fobije, se preizkusili v izdelovanju izdelkov iz papirja, obiskali smo Pelikanov muzej, KSEVT Vitanje, Žalec …

Naš teden je bil zelo zanimiv in poučen. V ponedeljek, torek in četrtek je delo potekalo v skupinah v Celju in njegovi okolici, v sredo pa smo si najprej ogledali Ljubljano, nato pa pot nadaljevali proti Piranu. Tam smo se podali na grad in videli prečudovit razgled na morje. Imeli smo tudi nekaj časa zase, da smo lahko ob morju uživali v dobri hrani in družbi. Popoldan smo se z ladjico odpeljali do Portoroža, kjer smo lahko sami raziskovali lepe kotičke tega mesta in se zabavali v lepem vremenu. Proti koncu dneva smo se odpeljali proti Celju.

izmenjava-26-do-30-sept-16_v-ljubljani_img_5289

V Ljubljani

Zadnji dan izmenjave smo po skupinah predstavili naše tedensko delo ostalim dijakom, pridružili so se nam tudi dijaki 1. letnika evropskega oddelka, ki bodo drugo leto doživeli podobno izkušnjo.

Teden, ki smo ga preživeli v družbi Nemcev, je hitro minil in bil je zelo poučen. Večina je angleščino prvič preizkusila tudi v praksi, kar nam je pomagalo pri izpopolnjevanju tega jezika. Z našimi nemškimi prijatelji smo se veliko pogovarjali in proti koncu že zelo dobro povezali. Nemcem je bilo najbolj všeč naše morje, v katerem so dijaki tudi zaplavali.

Ta teden nam je prinesel veliko novih izkušenj, ki nam bodo ostale v lepem spominu. Vsi komaj čakamo mesec maj, ko bomo odšli v Nemčijo in še mi spoznali njihov način življenja ter znamenitosti mesta Singen.

 

Zala Bornšek in Pija Brglez, 2. b

Nazaj