Geografija

POGLABLJANJE ZNANJA GEOGRAFIJE

Poglabljanje znanja geografije je namenjeno dijakom, ki želijo izvedeti in znati več. Obravnavali bomo vsebine, ki so razpisane za geografsko tekmovanje, letos na temo trajnostni turizem za razvoj. Izvedli bomo šolsko tekmovanje, ki bo 16. 1. 2018. Najboljši dijaki se bodo udeležili regijskega in državnega tekmovanja. 

Dijaki se bodo seznanili z vsebinami, ki jih zanimajo, in z delom na terenu. Za popestritev si bomo ogledali nekaj dokumentarnih filmov in se o njih pogovarjali. Spremljali bomo aktualne dogodke, se pripravljali na ekskurzije in pripravili razstave o našem potepanju doma in v tujini.

Mentorici sta Darinka Grešak in Katarina Obreza.

EKSKURZIJE PO SLOVENIJI IN EVROPI

V okviru obveznih izbirnih vsebin bomo organizirali ekskurzije po Sloveniji in Evropi. Tako bomo spoznavali kulturne in družbene značilnosti domače pokrajine ter sosednjih držav. Na večdnevno potepanje v času jesenskih počitnic se bomo letos odpravili v južno Francijo in severno Španijo (Aix-en-Provence, Carcassone, Lurd, Bilbao, San Sebastian). V marcu ali aprilu bomo organizirali ogled Evropskega parlamenta v Bruslju ali Strasbourgu ali eno prestolnico držav Evropske unije (npr. Rim).  V okviru enodnevnih ekskurzij pa se bomo podali v sosednje države ter na Slovaško in v Nemčijo (Muenchen).

Organizatorja sta Darinka Grešak in Peter Juvančič.