Francosko-špansko kulinarično ustvarjanje

V petek, 6. 10. 2017, so se dijaki 2. letnika, ki se učijo francoščino in španščino, preizkusili v pripravljanju francoskih in španskih jedi. Delavnico smo izvedli na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje ob pomoči nekaterih dijakov te šole. Mladi kuharji so kulinarično ustvarjali v dveh skupinah, ki sta ju vodila profesorja na SŠGT Nataša Kamerički in Srečko Lešek.  

Dijaki so se že pri pouku pripravili na to, katere jedi bodo pripravili, in spoznali recepte. V delavnici so pripravili predjed (empanade – testeni žepki z mesnim nadevom), glavno jed (la quiche Lorraine – pita s šunko in sirom) in sladico (la crème brûlée – krema iz sladke smetane in jajc). Seveda so na koncu svoje mojstrovine tudi pojedli. Kako so se naši dijaki znašli v kuhinji, si poglejte na tej povezavi.

 

Petra Kotnik in Sandra Đulabić

Nazaj