Dijaki Gimnazije Lava ponovno odlični pri gradnji in programiranju robotov

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je v torek, 16. 5. 2017, pripravila tradicionalno državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci, dijaki in študentje. Tekmovanja se je udeležilo tudi šest ekip dijakov Gimnazije Lava (v eni izmed njih smo ponovno gostili dva dijaka Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo). Vse so nastopile v kategoriji RoboCupJunior Reševanje Črta, v kateri je tekmovalo 24 ekip, ki so bile najboljše na regijskih predtekmovanjih.

Ves čas tekmovanja je bil občutek dober, končni pogled na rezultate pa fantastičen. Naše ekipe so zasedle prva tri mesta:

  • mesto Never skip LEGo day (Tilen Ravnak in Žiga Volk, 4. e);
  • mesto: Stari mački (Janez Petauer, Jernej Pevec, Gašper Lončar, 3. f);
  • mesto: Projekt AJA (Alen Petek, Luka Golčman, Jure Dolar, 1. e).

Naše nasmejane ekipe po tekmovanju

Njihov uspeh so na 8., 10. in 12. mestu dopolnili še Domen Višnar, Matic Absec (oba 1. e), Žiga Volavšek, Luka Četina (oba 4. e), Gašper Pistotnik, Andraž Pevcin, Matic Pesjak (vsi 2. e), Nejc Rihter in Nejc Debenak (oba SŠ KER).

Tekmovanje je simulacija reševanja izpod ruševin, pri čemer je potrebno sestaviti in sprogramirati robota, da sledi začrtani poti, se izogiba oviram, najde ponesrečence in jih odloži na dogovorjeno mesto.

Za dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo, četrtošolcem pa želimo veliko uspeha na njihovi študijski poti.
Mentorja Karmen Kotnik in Tomislav Viher

 

Nazaj