Dijaki Gimnazije Lava ponovno med prvimi tremi na državnem tekmovanju RoboCup

Tekmovalci ekip GL

Ekipa Lava Script

Duo Kaktus

Ekipa V grmu

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je v torek, 15. 5. 2018, pripravila tradicionalno državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci, dijaki in študentje. V kategoriji RoboCupJunior Reševanje Črta so nastopile tudi tri naše ekipe, ki so bile med najboljšimi na regijskem predtekmovanju.

Na odlično tretje mesto se je uvrstila ekipa dijakov iz 2. e (Alen Petek, Luka Golčman in Jure Dolar). Obe ekipi iz 3. e (Gašper Pistotnik, Laura Levstik, Andraž Pevcin, Matic Pesjak, Nejc Debenak in Nejc Rihter s SŠKER) sta imeli obilo smole, kljub vsemu pa sta dosegli dobro uvrstitev.

Tekmovanje je simulacija reševanja izpod ruševin, kjer mora robot slediti črti, se izogibati oviram in na koncu poiskati ter rešiti “ponesrečence”.

Lanski odlični rezultati na državnem tekmovanju RoboCupJunior (prva tri mesta) so bili razlog za povabilo na svetovno prvenstvo. Tako bodo Gašper Pistotnik, Andraž Pevcin in Laura Levstik (3. e) skupaj z mentorjem Tomislavom Viherjem junija odpotovali v Montreal (Kanada). Njihov robot se bo v reševanju ponesrečencev pomeril z ostalimi roboti s celega sveta.

Za dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo, na svetovnem prvenstvu pa našim tekmovalcem želimo veliko uspeha.

Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher

Nazaj